SANATATE DIN PERSPECTIVA BIBLICA?
Suntem asaltati in ultima vreme de tot mai multe vesti de boala. Cutare este bolnav de..., cutare bolnav de...etc. Ba mai mult noi insine suntem trecuti citeodata prin anumite boli, fie ca este vorba despre o boala grava, mortala, sau despre o boala usoara, trecatoare. Anunturile din Bisericii de genul: "sa ne rugam pentru cutare si cutare" sunt din ce in ce mai multe. Nimic nu pretuieste mai mult decit sanatatea. Poti sa ai bani, masini, case, avere, dar daca nu ai sanatate, parca nu ai nimic. Nu sunt medic de profesie, de aceea nu voi putea diagnostica pe nimeni, dar vazind numarul in crestere a anunturilor de tipul celor de mai sus am fost curios sa vad cum abordeaza Biblia problema sanatatii. Este de a dreptul fascinant sa vezi felul in care Dumnezeu este preocupat de sanatatea copiilor lui. Noi, de obicei, apreciem un lucru abia atunci cind nu-l mai posedam, nu-l mai avem. La fel stam si cu sanatatea, ne dam seama cit de importanta este abia dupa ce am pierdut-o. Sfinta Scriptura ne vorbeste despre trei tipuri de sanatate:
I.-SANATATEA TRUPULUI ( a corpului)!
II.-SANATATEA PSIHICA (a mintii)!
III.-SANATATEA SPIRITUALA (a credintei)
Care sunt cauzele aparitiei bolilor? Cine poate sa-ti dea sanatate? Care sunt principiile (pasii) prin care putem avea o sanatate din perspectiva Lui Dumnezeu? Sau ce trebuie sa faci ca sa devii sanatos ? Care sunt medicamentele prescrise de Sfinta Scriptura? Sau Cum poti sa-ti pastrezi mintea sanatoasa, sau credinta? -acestea sunt doar citeva intrebari la care voi incerca sa raspund cu o alta ocazie.
Va doresc tuturor multa sanatate (ca-i mai buna decit toate)!
P.S.Daca este cineva interesat de tema aceasta, va rog sa-mi spuneti, si voi posta pe site-ul Bisericii ideile putin mai elaborate cu privire la cele trei tipuri de sanatate prezentate in Scriptura!