Biserica

Biserica

Beitragvon Admin am Do 4. Dez 2008, 21:51

Aştept să primesc idei şi gânduri documentate despre ce este BISERICA.

Mergem în fiecare Duminică dimineaţa la Biserică. Chiar şi în cursul săptămânii mergem la întâlniri ţinute în Biserică. Avem un respect când intrăm în Biserică.

Ce este ... totuşi ... Biserica? :arrow:
Admin
Administrator

Re: Biserica

Beitragvon florinfat2003 am Mo 8. Dez 2008, 17:28

Ce este Biserica?-citeva ideii:
Sunt foarte multe definitii, care se pot da Bisericii,insa din punct de vedere Biblic Biserica este:
-Casa lui Dumnezeu- "locul unde locuieste Dumnezeu, prin Duhul Sfänt".
-este Biserica Dumnezeului cel viu, stälpul si temelia adevarului. (1 Timotei 3:15)
-este locul unde crestinii au partasie unii cu altii si cu Dumnezeul lor, etc.

De mentionat este faptul ca:
-Biserica nu e biserica noastra, ci a Lui, a Domnului Isus Cristos;
-Biserica nu e zidita de noi, ci de El; El este Arhitectul si Ziditorul Bisericii;
-Biserica nu e infiintata de noi, ci de El, care este Intemeietorul Bisericii;
-Principiile dupa care functioneaza Biserica, sunt date de El si nu de noi, de aceea cred ca ar trebui sa fim mai atenti cum ne conformam acestor principii si cum ne comportam in Biserica.
Cum trebuie sa ne comportam in Biserica? (1 Timotei3:15)
Eclesiastul in Capitolul 5:1-7 spune:
1).-"Pazeste-ti piciorul cind intri in Casa lui Dumnezeu"!
Ma intreb adesea cit de multi iau in considerare acest verset? Atunci cind m-am intors la Dumnezeu, in Biserica unde a avut loc convertirea mea era o "rusine" sa te plimbi prin biserica in timpul serviciilor, si daca se intimpla de prea multe ori erai atentionat de catre frati batrini (exeptie mai faceau din cind in cind copiii mici, dar nu intotdeauna). Astazi multe biserici au ajuns sa fie un fel de gara, in care unii (chiar daca nu au nimic de facut) ies, iar altii intra. Constat ca lipseste tot mai mult REVERENTA fata de Dumnezeu in Biserica si acest lucru este grav. Haide-ti sa facem "ordine" in Casa lui Dumnezeu, restabilind reverenta fata de Domnul nostru. Haide-ti sa-I acordam Lui toata CINSTEA care I-se cuvine.
2).-"Apropie-te mai degraba sa asculti"!
Se spune ca Dumnezeu ne-a dat o singura gura si doua urechi, ca sa ascultam mai mult decit sa vorbim. Nu numai piciorul trebuie sa ni-l pazim in Casa lui Dumnezeu, dar si gura trebuie pazita in Biserica. Cind eram mai mic si veneam la Biserica, cei din comitetul bisericii ii atentionau intotdeauna pe cei care vorbeau in Biserica si acest lucru se facea in public.Ginditi-va cit de bine te simteai atunci cind erai atentionat in public sau erai intrebat (tot in public) despre ce sa vorbit in momentul in care tu ai deranjat. Nu m-am simtit niciodata derajat de copiii fratilor din Biserici, cit m-am simtit deranjat de adultii bisericii care vorbesc si critica aprope tot ce se face in Biserica.
Astazi multi aduc "o jertfa nebunilor, si nu stiu ca fac rau cu aceasta". De aceea este, cred eu, nevoie de atentionare din partea noastra cu atit mai mult cit tine de responsabilitatea noastra (ca unii care stim aceste lucruri).

Eclesiastul spune in v.7b : "teme-te de Dumnezeu!"
Ma rog ca aceste gänduri sa ne inspire la un comportament adecvat, placut lui Dumnezeu in Casa Domnului. Sa nu uitam ca Biserica este Casa lui Dumnezeu si ea este o Casa de rugaciune si nu un loc de intilnire in care fiecare face ce vrea si spune ce vrea. Biserica este un locas de inchinaciune si nu o gara in care venim de undeva ca sa mergem altundeva, (unde nici noi nu stim unde).
De aceea, atunci cind venim la Biserica sa venim cu reverenta, gata sa ascultam si sa cautam sa nu deranjam pe cei care au venit sa se inchine cu adevarat lui Dumnezeu. Asta inseamna ca vom fi in viitor mai atenti cum umblam in biserica, ce vorbim in biserica si cum ne comportam. Toate acestea spre Slava si Marírea lui Dumnezeu, spre bucuria si fericirea noastra a tuturor. Amin
Florin V. Fat
florinfat2003

Zurück zu Feedback